Totalul afișărilor de pagină

duminică, 8 iulie 2012

Intimplari cu oameni politici (3) : ILIE PLATICA VIDOVICI


Fotografie preluata de pe site-ul wordpress.com

Omul cu ficat de otel

   Ilie Platica pe numele lui din certificatul de nastere, a adaugat, dupa casatorie, pe cel al sotiei la apelativul ala de chitic de apa dulce, ca nu suna bine Platica la un ofiter de la UM 01247. Cum sa te respecte racanii cind te cheama Platica ? Nu stim daca aparitia lui in fruntea CFSN Galati a fost o intimplare, circula multe legende. Cert este ca omul a venit sa apere revolutia in fostul sediu al Comitetului Judetean PCR si n-a mai iesit de acolo pina nu s-a facut el sef si i-a arestat pe precedentii, alde Apostol Gurau, popa Dicu si altii, ba si pe fostul prim-secretar comunist la giudetz, decedatul de curind, Carol Dina. A tot fost ales democratic pina prin 2000 (patru mandate de senator !!!), apoi l-au debarcat, cam nedemocratic (ca sa nu zic ca a fost o veritabila executie in fata ziaristilor), in 2000, Miron Mitrea si Dan Nica. Am fost martor la asta. Ca sa-l umileasca pe deplin si sa arate cine e noul mascul alfa al turmei, pesedistii Mitrea si Nica au tinut sa fie si presa prezenta. Miron Mitrea a zis atunci ca Platica Vidovici are mari merite politice, dar, orele fiind inaintate, incalzirea globala tot mai accentuata, stratul de ozon subtire de tot… iar Dan Nica a incuviintat din mustata, incruntat, ca de obicei. Platica, lovit in aripa, vizibil retinut in declaratii, a biiguit niste explicatii. Un fost senator PSD mi-a zis in particular (ce vreti, ma luau si pe mine in seama, pe vremea aia, niste politicieni importanti!) ca platica noastra fusese inghesuita cu unele sesizari ale serviciilor secrete in legatura cu niscaiva privatizari de rasunet judetean si national. Cert este ca toata influenta lui la Galati s-a dus naibii. Nu l-a mai solicitat nimeni sa fie nas sau cumatru, nici sa aranjeze privatizari prestigioase. Whisky-ul s-a pastrat la capitolul cantitate ingurgitata, dar la calitate a avut de suferit, a aparut si ala facut pe vapor. De aici viitoarele probleme ale aparatului digestiv, ceea ce l-a convins pe eternul senator s-o lase mai moale cu Johnnie Walker si alte spirtoase din clasa speciala. Ce sa va mai spun ? Dupa ce l-au facut tandari ziaristi mai coiosi din Galati, cum ar fi Sorin Titei si alti citiva, dupa ce i-a cazut sandramaua si a trecut la grade mai slabe, Platica a devenit mai popular si mai simpatic. Ne permitea, la cite o paranghelie, chiar sa ne tragem de sireturi cu el. Ceea ce arata ca, uneori, doar altitudinea « fonctiei »  dauneaza grav perceperii presei ca un rau necesar. Cind iei un sut in cur si te trezesti pe sol, ziaristii aia nesuferiti devin chiar draguti si frecventabili. Poti sa bei chiar si o limonada cu ei.
P.S. : Doua tone si jumatate de scotch cu gheata, ficatul inca rezista ! Prietenii nu stiu de ce.

2 comentarii:

  1. In noaptea asta-i termini pe toti. Pe "politicieni". Mai incet ca nu tinem pasul si n-avem timp sa dezbatem. Un pic de respect pentru figurile astea, trebuiesc comentate un pic. Pacat ca ele, personajele, n-au ajuns acolo unde le-ar fi locul: la brutarie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Frate Costi, n-am cum sa-i termin pe toti intr-o noapte! Nu tineti pasul la cetit? Tu ai auzit de aia care scriu mai mult decit au cetit? Sa vezi ca sint unul dintre ei!

      Ștergere